چاپ خبر
دلایل استقبال از نامزدی سیدحسن خمینی
محمدتقی فاضل میبدی/ عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   23 آذر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d6015

پس از اعلام حضور سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان، حجم انتقادات به سمت وی از سوی گروه‌های تندرو سیاسی بالا گرفته است. اما دلیل حضور یادگار امام در این انتخابات و واکنش مخالفان چیست؟

       اول اینکه کسانی که در رقابت‌های سیاسی وارد می‌شوند و خود را در رقابت با رقیب قدری می‌بینند که توان رقابت با او را ندارند؛ راه مقابله در پیش می‌گیرند. احساس باخت در مقابل رقیب قوی، عده‌ای را وادار به توطئه، توهین و اهانت به رقبای دیگر می‌کند.

       دوم اینکه اگر این افراد، منطق رقابت و منطق مواجهه با مسائل را داشته باشند به افرادی چون سید حسن خمینی، حمله نمی‌کنند. چه کسی بهتر از سیدحسن خمینی می‌تواند دلسوز نظام و انقلاب اسلامی باشد؟ او که منتسب به خاندان امام خمینی است و پدر بزرگش بنیان‌گذار این نظام و انقلاب است. او بالطبع دلسوزتر از خیلی‌ها برای این نظام است اما کسانی که از منطق ضعیفی برخوردار هستند او را در مقابل خود می‌بینند. رفتاری که در مقابل سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی هم تکرار می‌شود. یعنی محبوبیت این افراد، رقبا- توان رقابت و منطق مدارا ندارند- را واردار به مقابله، توهین و حذف می‌کند. از طرف دیگر اگر رقابت در حوزه علم، ثروت و مسائل فکری باشد، افراد می‌توانند سطح خود را ارتقا دهند؛ اما در رقابت سیاسی عده‌ای چون توان رقابت سیاسی ندارند از ابزارهایی به‌غیر از رقابت سالم استفاده می‌کنند و آن ابزار توهین و افترا زدن است.


       سوم اینکه مجلس خبرگان و انتخابات خبرگان یک تشریفات سیاسی-انتخاباتی نیست و اهمیت و جایگاه والایی دارد. این نهاد بسیار مهم و تاثیرگذار است و حضور کسانی چون سیدحسن خمینی هم در این انتخابات بسیار مهم است. کسانی که به این حوزه رقابت وارد می‌شوند باید افراد جوان و باانگیزه‌ای باشند که به غیر از درس حوزه، با علوم دیگری چون جامعه‌شناسی، علم سیاست و تحلیل سیاست آشنا باشند. این افراد باید شناخت کافی به جامعه ایران و سیاست ایران و مسایل بین‌الملل داشته باشند و البته انگیزه و فرصت کافی هم برای مطالعه داشته باشند. سیدحسن خمینی جزو این دسته است. مورد دیگر اینکه، اخیرا منتقدان اشاره می‌کنند که امام خمینی وصیت کرده که خانواده ایشان در سیاست دخالت نکنند. این دقیقا بر خلاف مبنای فکری حضرت امام(ره) است. او دین را از سیاست جدا نمی‌دانست و این دو را همزاد هم می‌دید. من سوال می‌کنم که این وصیت‌نامه کجاست؟ چرا کسی تابه‌حال از آن خبر نداشته و چرا در ایام انتخابات از این نامه صحبت می‌شود؟ این یک سیاسی‌کاری محض است و فقط کارکرد انتخاباتی برای حذف رقیب دارد. نکته آخر اینکه سیدحسن خمینی در آزمون تایید صلاحیت فقها شرکت نکرده بود. اما غیر از این آزمون راه‌ دیگری برای تایید صلاحیت فقهی ایشان وجود دارد. کسی که شهرت علمی بالایی دارد و چند فقیه آن را تایید می‌کند یا اینکه درس خارج از حوزه دارد نیازی به آزمون ندارد. سیدحسن خمینی کسی است که هم شهرت علمی بالایی دارد و هم فردی است که با مسائل جامعه آشناست. طبیعی است که مخالفانش توان رقابت با او را ندارند و راهی به غیر از رقابت می‌روند وآان راه جز توهین و اهانت نیست.